Pescuit Sportiv - Proiectare Ferme - Cresterea Sturionilor
 
STERLET s.r.l

Pescuit sportiv

Această activitate de agrement pentru unii, este privită de alţii ca o activitate de acvacultură, aducătoare de profituri însemnate. O zonă de agrement pentru pescuitul sportiv, se poate amenaja în locurile în care există o sursă de apă fie de suprafaţă, fie din subteran.

Opţiunea pentru a înfiinţa o „baltă” de pescuit vine din dorinţa de a folosi de multe ori corpuri de apă ce nu pot fi utilizate în acvacultură. Adică, acolo unde nu există posibilitatea umplerii şi golirii totale a bazinelor de apă, unde zona este prea aglomerată şi expusă pentru a fi instalate în siguranţă viviere, sau pur şi simplu unde calitatea apei nu permite obţinerea de producţii semnificative de peşte sau alte animale acvatice.

De multe ori, studiile au arătat că o asemenea afacere poate fi mult mai rentabilă decât o activitate de fermă de acvacultură. Şi din punct de vedere al implicării efective, proprietarul unei zone de agrement pentru pescuitul sportiv, este mai puţin solicitat. El trebuie să se îngrijească în special de urmărirea efectivelor de peşte din bazine, prin ţinerea unei evidenţe. Periodic, în funcţie de succesul pescarilor, bazinele trebuie repopulate cu aceleaşi specii şi aproximativ aceleaşi cantităţi care au ieşit.

Firma noastră poate veni în ajutorul celor interesaţi de această activitate prin întocmirea unui proiect de amenajare, prin elaborarea unui plan de management dar şi prin distribuirea de peşti din orice specie, la orice dimensiune (inclusiv trofee).