Evenimente, notati, acvacultura
 
STERLET s.r.l

Acvapedia 2012 - Szarvas, Ungaria 27-29 Noiembrie

...a cincea editie, traversam granita


MAI MULTE DETALII, PRECUM PROGRAMUL SI TAXELE DE PARTICIPARE GASITI AICI.

ACVAPEDIA 2010, Cluj-Napoca 3-4 Decembrie 2010
Networking waters of the world

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, a gazduit cea de-a treia editie a simpozionului stiintific si workshop international ACVAPEDIA.

SC Sterlet SRL impreuna cu Editura Bioflux din Cluj Napoca si firma de consultanta SC Precise Invest SRL au organizat acest eveniment devenit deja traditie.

In acest an, pe langa firmele organizatoare, si-au adus contributia si sponsorii: SC Monazol SRL, Compania SALMAR prin divizia Bonito, SC Agropisc SRL. Fara ajutorul departamentului de ingineria si protectia mediului (IPM) din cadrul USAMV Cluj-Napoca, probabil aceasta intalnire nu s-ar fi desfasurat in aceleasi conditii tehnice exceptionale. Drept pentru care le multumim atat sponsorilor cat si reprezentantilor USAMV Cluj-Napoca.

Au onorat cu prezenta la lucrarile workshopului specialisti din domeniul acvaculturii din Israel, Ungaria, Slovenia si Romania. Pe langa acestia a impresionat auditoriul un tinar ihtiolog din Polonia, care a subliniat rolul intelegerii taxonomiei in eforturile de conservare a multor specii piscicole prin acvacultura.

Simpozionul stiintific a avut cu siguranta cea mai buna reprezentare din toate editiile de pana acum, fiind prezentate 24 de postere si 10 prezentari orale.

In ultima zi a evenimentului, au fost organizate doua vizite. Prima la pastravaria de la Gilau, fiind considerata cea mai mare din tara, iar a doua vizita a vizat o ferma de pesti exotici din apropierea orasului, mai precis la Jucu de Mijloc, unde participantii au admirat specii de pesti ornamentali la ferma domnului Lucian Schiau.

Banchetul in stil pescaresc nu a lipsit, desfasurat la restaurantul Dolce Vita din campusul studentesc Hasdeu, unde multumita sponsorilor au fost servite specialitati din crap si somn african gatite in mod traditional.ACVAPEDIA 2009, Timisoara, 28-29 Aprilie 2009

Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din Timisoara, Specializarea Acvacultura, a gazduit in perioada 28-29 Aprilie 2009, a doua editie a simpozionului stiintific cu teme de acvacultura urmat de un workshop de profil.

SC Sterlet SRL in parteneriat cu SC Precise Invest SRL si Editura Bioflux din Cluj Napoca au fost organizatorii acestui eveniment. Cercetatori renumiti din domeniul acvaculturii din Europa si Israel au prezentat altor cercetatori dar mai ales fermierilor actuali si in devenire tehnologii inedite de crestere a pestilor si a altor animale acvatice.

Si de aceasta data, in cadrul simpozionului au fost prezentate spre publicare lucrari stiintifice de profil. Aceste lucrari, dupa o riguroasa recenzie au fost publicate in jurnalul AACL-Bioflux, singura publicatie de profil din tara, care este pe deasupra si o publicatie cotata international in cele mai importante baze de date.

In cele doua zile de workshop, specialisti din Romania, Slovenia, Israel si Cehia au reusit sa capteze atentia si interesul celor prezenti prin prezentarile lor. Devenit deja vedeta la manifestarile organizate de firma noastra, Dl. Shmuel Appelbaum din Israel a facut cunostinta romanilor cu specia Baramundi (Lates calcarifer) ca o specie pretabila la acvacultura intensiva din tara noastra. Deasemenea, ca o prezentare inedita, a fost si cea a domnului Cristea Viorel, de la firma Precise Invest, referitoare la rentabilitatea infiintarii unei culturi de aligatori la conditiile climatice ale tarii noastre.

Ultima zi a manifestarilor a fost dedicata unei vizite la ferma de sturioni a USAMVB si a degustarilor pescareesti.Workshopul: Implementarea de noi tehnologii in acvacultura, Bucuresti - Septembrie 2008

Sub egida Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, s-a desfasurat in perioada 18-20 Septembrie 2008, primul simpozion stiintific urmat de un Workshop avand ca tema acvacultura moderna.

SC Sterlet SRL in parteneriat cu SC Precise Invest SRL au fost organizatorii acestui eveniment, la care au luat parte cercetatori, fermieri dar si potentiali investitori in domeniul acvaculturii.

In cadrul simpozionului au fost prezentate spre publicare lucrari stiintifice din domeniul ecologiei acvatice, biotehnologiilor aplicate in acvacultura, cipriniculturii, sturioniculturii si a cresterii pestilor rapitori.

In cadrul workshopului, specialisti din Ungaria, Slovenia, Israel si Romania si-au impartasit experienta lor, au facut schimb de informatii si idei, s-au stabilit noi contacte. De asemenea, participantii au fost liberi sa puna intrebari specialistilor si sa discute cu acestia temele lor de interes.

In ultima zi a manifestarilor, participantii au avut ocazia sa viziteze Statiunea de Cercetare si Dezvoltare in Piscicultura Nucet, unde li s-a facut o prezentare a activitatilor institutului si au putut vizita statia de incubatie, de predezvoltare si bazinele de crestere a multor specii piscicole, unele prezente in tara noastra doar in acest loc.

SC Sterlet SRL Timisoara va continua sa se implice in acest tip de evenimente, ca parte a eforturilor sale de promovare a acvaculturii moderne si sustenabile.