Cresterea Salmonidelor - Pastravi - Ferme Salmonicole
 
STERLET s.r.l

Creşterea Salmonidelor

România este binecuvântată cu numeroase ape colinare şi montane la debite foarte bune, potrivite pentru desfăşurarea activităţii de creştere a păstrăvilor.
Practic, o fermă salmonicolă se poate amplasa oriunde există un curs de apă naturală, nepoluată, care pe timpul verii să nu depăşească temperatura de 20°C.
Debitul apei este de asemenea important, însă tehnologiile moderne permit producţii foarte mari de salmonide şi cu un debit redus de apă proaspătă. Soluţia este în refolosirea apei prin întoarcerea acestei în sistem şi o prealabilă înlăturare a suspensiilor organice. De asemenea salmonidele pot fi crescute şi în sisteme recirculante, însă în cazul acestor specii, investiile sunt foarte mari.

Pentru o bună funcţionare a unei ferme salmonicole şi pentru rentabilizarea la maxim a acestei, atenţie deosebită trebuie acordată următorilor factori:
  • managementul corespunzător al apei;
  • managementul şi marketingul fermei;
  • calitatea furajului;
  • calitatea materialui biologic de populare;
  • instruirea adecvată a personalului fermei;

Fermele salmonicole pot furniza marfa atât spre piaţă ca şi carne, dar şi spre asociaţiile de pescari sportivi private sau de stat.